Lifestyle & Crossfit

Lifestyle & Crossfit

De economie trekt aan. Banen zijn er volop. Mensen werken harder en mensen werken langer. Nederland is echter met name een kennis economie, wat er toe leidt dat de meeste banen veelal zittend werk betreft. Uit onderzoeken blijkt keer op keer weer hoe schadelijk het is wanneer er teveel en te lang wordt gezeten. Echter is men hier steeds meer bewust van aan het worden en besteed de Nederlander meer tijd aan lichamelijke activiteiten. Crossfit is hierin een opkomende sport dat steeds meer Nederlanders beoefenen.

Crossfit wint met name aan populariteit omdat het past bij de gezonde leefstijl die mensen tegenwoordig willen hanteren. Een gezonde leefstijl bevat behalve een gezond voedingspatroon ook een gezond beweegpatroon. In relatief korte tijd krijg je bij crossfit een goede workout die ook nog eens het gehele lichaam traint.

In opkomst zijn dan ook de lifestyle coaches of personal trainers die aandacht schenken aan zowel voeding als beweging. Juist doordat de Nederlandse economie aantrekt en mensen meer geld beschikbaar hebben, wordt aan dit sort activiteiten geld gespendeerd.

 

Voor crossfit hoeft men relatief weinig materialen aan te schaffen. Belangrijk is goede kleding en bescherming. Bij beschermin kan je denken aan kniebeschermers of grips om de handen te ontzorgen. Ook een speedrope is essentieel, omdat dit in veel workouts weer naar voren komt. Op de website startmetcrossfit.nl vind je niet een heel uitgebreid aanbod, maar wat aangeboden wordt is zeer kwalitatief en voldoet aan alle eisen die je hebt als crossfitter.

Go for it.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *